Citystyleguide

Redationeel artikel over Hoofdstad Braserie - citystyleguide.nl


Aan de slakken bij Hotel De L’Europe
Wie eens het prachtige Hotel De l’Europe in Amsterdam is binnengestapt, weet dat je er – ook als niet-hotelgast – heerlijk kunt eten. In de brasserie is de uitdaging van chef-kok om de multiculturele mix van de stad terug te brengen in zijn kookkunsten. Na een jaar voorbereiding, laat hij ons dit seizoen kennismaken met de traditionele Franse keuken, verpakt in een modern jasje. CityStyleGuide krijgt een voorproefje!

l’Entrée van Hoofdstad Brasserie


Redacteur Elke Donkers bezoekt voor CityStyleGuide dit prachthotel. Het feest begint al aan de deur. Als een dame word ik verwelkomd door de portier van Hotel De L’Europe en mijn jas wordt aangenomen. Ondertussen verwonder ik me over de immense kroonluchters en schilderijen van Rembrandt aan de wand. Na een rondleiding door de lobby, kom ik aan bij de brasserie. Eenmaal daar, val je in een relaxte sfeer. Waar zal ik gaan zitten? Ik kan kiezen voor chef’s table bij de open keuken of een plekje bij het raam. Ik ga voor het laatste. Alleen al het uitzicht op de Amstel en het levendige Muntplein maakt me vrolijk.Aan de slakken bij Hotel De L’Europe

De eerste vraag die de ober stelt, is welke wijn het mag zijn. Toevallig was ik al op de hoogte van de exclusieve privé wijnkelder van het hotel. Volmondig zeg ik: Jazeker! Doe mij maar een glas rood. Na de eerste slok van mijn cabernet sauvignon wordt de menukaart onder mijn neus geschoven.De gerechten staan in het Frans vermeld, met daaronder de Nederlandse of Engelse vertaling. Er valt me al meteen een aantal Franse klassiekers op: de uienbouillon, de steak tartare en jawel, l’escargots. Hoewel er nog veel meer lekkers op de kaart staat, besluit ik voor dit rijtje te gaan. Frankrijk, kom maar op! Heel tof is dat de steak tartare live aan tafel wordt bereid, zodat je precies ziet welke ingrediënten er in gaan. Dan wordt het derde gerecht geserveerd. Ineens besef ik me dat ik ’s middags in hartje Amsterdam aan de slakken zit. Top! Tenslotte neem ik nog een kleurrijk toetje met lavendel, vijg en cassis en dan is mijn buikje helemaal vol.

Amsterdamse hotspot

Tijdens de lunch vertelt de chef-kok dat hij nu al bezig is met nieuwe gerechten voor het aankomende seizoen. De gemiddelde prijs voor een hoofdgerecht bij Hoofdstad Brasserie ligt rond de vijfentwintig euro. Voor een tientje meer kun je genieten van een ‘Bib Gourmand’ driegangenmenu. ’s Zomers is overigens ook het terras van Hoofdstad Brasserie geopend en hoort het echt tot dé hotspots van Amsterdam. Genoeg reden dus om eens bij het vijfsterrenhotel naar binnen te gaan!

Waar: Nieuwe Doelenstraat 2-14, Amsterdam
Website: www.deleurope.com