Salon Frou-Frou

Biografie voor hairstyliste & eigenaresse MarliesAbout Marlies


Ze fantaseert al jaren over een eigen toko, een plek waar al haar creativiteit kan samenkomen... Kijk ‘r nu, in haar souterrain op de Kloveniersburgswal. Salon Frou-Frou biedt een oase van rust en een plek van thuiskomen, middenin het bruisende Amsterdam. Vanuit de wasbakken piept het puntje van de Zuiderkerk tussen de plantenstekjes, die je trouwens kunt adopteren. Deze bosslady krijgt dingen voor elkaar! Wie knijpt haar even in de arm?

Van jongs af aan zit Marlies al met haar handen in het haar. Altijd is ze bezig met nieuwe creaties: ze oefent voor de spiegel maar ook op familie en vrienden. Maar Marlies wil heel veel. Ze droomt ervan danseres te worden, om maar een voorbeeld te noemen. Tijdens haar destijdse opleidingen Dans en Drama, krijgt ze de ruimte om te experimenteren en leert ze een open en eerlijk mens te worden. Maar waar je (het hart van) Marlies tijdens voorstellingen kon vinden? Vlammend backstage. Al haar studiegenoten lieten de styling over aan Marlies en ook haar eigen personages waren on fleek. Docenten adviseerden: “Marlies, ga iets met je handen doen. Want wat we jou hebben zien doen het afgelopen jaar, daar zit echt talent!” Dit is voor Marlies het moment om te besluiten de kapperswereld te bestormen.


Marlies: “Bij Frou-Frou kunnen álle mensen die zin hebben in een knip- of kleurbeurt binnenlopen. Ik stuur je met een frisse coupe en een hoofd vol ideeën weer de straat op.”


Tijdens leerzame stages bij kapsalons van trendy tot haute coiffure, leert Marlies de kneepjes van het vak. Later krijgt Marlies in erkende kapsalons de mogelijkheid om door te groeien. Marlies wordt op sleeptouw genomen en struint menig beurs en modeshow af, om uiteindelijk te ontdekken wie zij zelf als kapper is en wat haar eigenzinnigheid de wereld te bieden heeft. En toen was daar… Frou-Frou!

Frou-Frou legt de focus op zaken die er echt toe doen, met de missie mooi haar te creëren met duurzame producten die gebaseerd zijn op eerlijkheid. Dagelijks onderzoekt Marlies welke producten en technieken nodig zijn om zo dicht mogelijk bij deze duurzame filosofie te komen, om uiteindelijk de juiste balans te vinden die fijn is voor kapper en klant.