Theater Het speelhuis

Brochureteksten voor het programma van Theater Het Speelhuis - www.theaterspeelhuis.nl


Ontwerp: Studio Boot

Situatie gewijzigdDatum: 23/09/2019
Naam artiest: Theo Maassen
Titel voorstelling: Situatie gewijzigd

Theo Maassen is een witte heteroseksueel van middelbare leeftijd. Dus moet hij tegenwoordig sowieso zijn bek houden. Bloedirritant, vindt Theo. In zijn tiende solovoorstelling ‘Situatie gewijzigd’ houdt Maassen een ongemakkelijke maar hilarische monoloog over de opkomst en ondergang van de witte man. Het is een spijtbetuiging, een ode, een donderspeech, maar vooral een laatste stuiptrekking.

CasablancaDatum: 25/10/2019
Naam artiest: Ellen ten Damme
Titel voorstelling: Casablanca

Ellen en The Magpie Orchestra gaan ‘en route’. Na haar successhow ‘Paris-Berlin’, zoekt Ten Damme het nu zuidelijker. Exotische, spannende ontmoetingen op weg naar Casablanca leveren de prachtigste Franse liederen op. De grote woestijn nadert, de benzine raakt op; of ze ooit aan zal komen is nog maar de vraag. ‘Casablanca’ brengt een ode aan chansonniers uit de vorige eeuw met een vleugje Arabique!

Romeo & JulietDatum: 21/03/2020
Naam artiest: The Royal Moscow Ballet
Titel voorstelling: Romeo & Juliet

The Royal Moscow Ballet gaf afgelopen twee seizoenen een indrukwekkend visitekaartje af met ‘The Sleeping Beauty’. Reden genoeg om het gezelschap weer naar ons land te halen. Dit keer met de hartstochtelijke balletklassieker ‘Romeo & Juliet’. Op muziek van Prokofjev levert choreograaf én solist Anatoly Emelianov een haast perfect huwelijk tussen dramatische muziek en magistrale dans af.

KoortsDatum: 25/01/2020
Naam artiest: Ali B
Titel voorstelling: Koorts

Dat Ali B naast rapper, jurylid bij The Voice en gevierd televisiemaker ook als theaterman stevig aan de weg timmert, zal niet veel mensen zijn ontgaan. Ali is nog lang niet uitgepraat. In ‘Koorts’ schept hij nieuwe kansen. Als begin van de genezing. Nu de verkiezingskoorts is gezakt, steekt Ali zijn thermometer in de bilspleet van de Nederlandse maatschappij. Bent u benieuwd naar de uitslag?

Sorry BabyDatum: 19/02/2020
Naam artiest: Stefano Keizers
Titel voorstelling: Sorry Baby

Stefano Keizers is een gekke kunstenaar. Althans, zo noemt hij het zelf. Na zijn opmerkelijke verschijning in televisiequiz De Slimste Mens, maakte Keizers een overrompelend cabaretdebuut. Hij is een briljant ontregelaar die zijn publiek tart, sloopt en op het verkeerde been zet. En nu zegt de cabaretier ‘Sorry Baby’. Sorry dat hij bestaat, dat hij er nooit voor je was en dat je hem hebt leren kennen.

MonopolyDatum: 24/10/2019
Naam artiest: Nabil Aoulad Ayad
Titel voorstelling: Monopoly

In ‘Monopoly’ stelt multitalent Nabil de vraag: maakt geld gelukkig, gemeen, gemakzuchtig of gewoon gek? Één ding is zeker: uitgroeien van drop-out uit een bijstandsgezin naar kampioen Human Beatbox en succesvol stand-up comedian, doen maar weinig mensen hem na. In een eigen Monopoly van pianospel, zang en typetjes vertelt hij een prachtig verhaal over hoe zijn zwakte uiteindelijk zijn kracht werd.